Satamavaltiotarkastukset suomalaisiin aluksiin vuonna 2016

12.07.2017

Satamavaltiotarkastukset suomalaisiin aluksiin vuonna 2016

Suomalaisiin aluksiin tehtiin Paris MoU:n jäsenvaltioissa 136 satamavaltiotarkastusta (104 alukselle) vuonna 2016. Satamavaltiotarkastusten yhteydessä on suomalaisia aluksia pysäytetty viime vuosina yhdestä kolmeen alusta vuodessa. Vuonna 2016 Paris MoU:n alueella pysäytettiin neljä suomalaista alusta sekä alueen ulkopuolella yksi alus. Suomi kuuluu Paris MoU:n valkoisella listalla lippuvaltioiden välisessä vertailussa sijalle 18 (2016). Sijoitus listalla vaihtelee vuosittain riippuen esimerkiksi pysäytysten määrästä. Suomella on kansainvälisessä vertailussa pieni laivasto, joten yksikin pysäytys vaikuttaa merkittävästi sijoitukseen.

Vuonna 2016 tehdyissä satamavaltiotarkastuksissa suomalaisille aluksille annettiin yhteensä 222 huomautusta. Huomautusten ja tarkastusten välinen suhdeluku maassamme oli viime vuonna 1,63 kun vuonna 2015 se oli 0,92 %. Tämä tarkoittaa sitä, että tarkastuksissa annetut huomautukset ovat kasvaneet huomattavasti. Aluksillemme annettujen huomautusten määrät ovat pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna vaihdelleet vuosittain, vaikka tarkastusmäärät ovat pysyneet samoissa lukemissa. Asia voi osittain johtua erilaisista tarkastuskampanjoista.

Vuonna 2016 suomalaisille alukset saivat eniten huomautuksia kartoista, ISM järjestelmästä sekä merenkulun julkaisuista.

Edellinen juttu Seuraava juttu Palaa etusivulle Takaisin ylös